"Spanje: "Aanbod broccoli onvoldoende om aan vraag te voldoen"

Het exportseizoen in het Spaanse Murcia is met enkele vertragingen van start gegaan. Hogere temperaturen in het najaar hebben het seizoen enigszins verlengd. Volgens Jesús Abenza, manager bij het bedrijf Alimer, blijft het aanbod broccoli achter bij andere jaren."Er is jaarrond geproduceerd," zegt hij, "maar met de hogere temperaturen was de teelt niet optimaal." Volgens de exporteur hoeft de temperatuur maar een beetje te dalen om goede kwaliteit broccoli te krijgen, maar dat was niet het geval. "Ons doel is om ieder jaar vergelijkbare productievolumes te genereren, maar er is een duidelijke vermindering in de opbrengst dit seizoen. Bijgevolg is er geen voorraad en de verse aanvoer is onvoldoende om aan de vraag te voldoen."

Niettemin denken exporteurs in Murcia dat het een goed seizoen zal worden. De campagne van vorig jaar was een van de meest moeilijk in de recente geschiedenis, met een zeer slechte kwaliteit en beschikbaarheidsproblemen. Alimer is met 32.000 ton per jaar een van de grootste broccoliproducenten van Spanje.


Meer informatie:
Jesús Abenza, Manager
Alimer S.Coop.
Camino de Villaespesa, s/n. Lorca, Spain
+34 968 460 812
j.abenza@alimer.es
www.alimer.es

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.