SLXe-300 Whisper Pro

Thermo King introduceert nieuwe Piek-koelmachine

Tijdens een uniek evenement op 14 november j.l. lanceerde Thermo King Transportkoeling op Paleis Soestdijk haar nieuwe PIEK koelmachine: de SLXe-300 Whisper Pro. Genodigden kregen alle ins & outs van deze machine te horen, inclusief een geluidsdemonstratie. Bij de nieuwe Thermo King SLXe-300 Whisper Pro is een laag geluidsniveau, waardoor aan de PIEK normen wordt voldaan, slechts één van de kenmerken. De nieuwe machine heeft nog meer techniek aan boord, waardoor Thermo King erin is geslaagd al het goede van de bestaande SLXe-300 te combineren met moderne, geluidsreducerende techniek. Een uitgekiend samenspel van vernieuwende techniek en slimme toepassing van GPS-gegevens zetten de Thermo King SLXe-300 Whisper Pro aan kop in de huidige stille, schone en eenvoudig te bedienen koelmachines.


 
Bij de constructie van de SLXe-300 Whisper Pro is al meteen rekening gehouden met het reduceren van geluid. Zo heeft deze machine een speciaal uitlaatsysteem dat gericht is op geluidsreductie. Akoestisch absorberend materiaal draagt er ook toe bij dat de nieuwe Thermo King de PIEK norm haalt. Een controller bewaakt doorlopend het tijdstip en de locatie van de nieuwe machine, waardoor zeker gesteld wordt dat de nieuwe techniek alleen in actie komt waar en wanneer dat nodig en gewenst is.
 
Hoe de SLXe-300 Whisper Pro werkt
Bij de Thermo King SLXe-300 Whisper Pro is het kenmerk dat deze vol vermogen geeft wanneer niet aan PIEK hoeft te worden voldaan. Tijdens de nachtelijke uren (van 23.00 tot 7.00 uur) wordt het maximum toerental van de koelmotor verlaagd waardoor deze stiller wordt. De capaciteit neemt dan ook af, maar blijft op het niveau dat vereist is om de kwaliteit van de lading geen moment in gevaar te brengen. Vaak volstaat het bij levensmiddelen om optimaal te koelen bij een vermogen dat duidelijk lager ligt dan het maximum dat de machine kan opbrengen.
Het moment waarop een lager maximum toerental wordt ingeschakeld, wordt bepaald door apparatuur aan boord van de machine. Die gaat af op de tijd én de positie van de machine. Is deze modus ingeschakeld, dan wordt het maximale koelvermogen met bijna een derde teruggeschroefd en de maximale vriescapaciteit met veertien procent. Thermo King heeft de apparatuur die dit regelt verpakt in een zogeheten GBB box. Kenmerk hiervan is een uitgekiend softwarepakket waarin individuele PIEK-gebieden, en waar nodig zelfs grotere gebieden, in kunnen worden geprogrammeerd waar de koelmotor automatisch met een lager toerental zal draaien. Hiermee is de SLXe-300 Whisper Pro Piek waar en wanneer het Piek moet zijn.
 
Complete koelmachine met behoud van functies
Naast deze unieke nieuwe mogelijkheden, behoudt de SLXe-300 Whisper Pro de kenmerken die de SLXe-serie al tot een succes maakten. Denk aan de mogelijkheid om meerdere temperaturen te registreren door middel van de CargoWatch, makkelijk gegevens uitlezen via USB en het feit dat klanten via OptiSet precies hun eigen optimale werkprogramma kunnen instellen, wat ladingschade uitsluit. Andere kenmerken zijn een automatische diesel/elektrische schakeling, een automatische start/stop functie en automatische fasecorrectie.

De eerste SLXe-300 Whisper Pro units zijn inmiddels uitgeleverd. De volgende stap waar Thermo King nu hard aan werkt is het op de markt brengen van een Spectrum variant (multi-temp) van de SLXe-300 Whisper Pro.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.