Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Energie uit groenteschillen
Wat hebben groenten met efficiënte energie te maken? Veel - daarvan hebben de leden van 'werkgroep energie-efficiëntie voor bedrijven in district Diepholz' (Niedersachsen) zich laten overtuigen tijdens een bezoek aan het bedrijf 'Meyer Gemüsebearbeitung' in Twistringen.
Want tijdens een rondleiding door bedrijfsleider Laurenz Meyer door de productiehallen van het bedrijf, werd de gasten al snel duidelijk: duurzame energie is hier een belangrijk punt bij de groenteproductie en de basis voor de duurzame energiepolitiek van het bedrijf. "Circa 50 procent van de benodigde stroom voor eigen gebruik wordt reeds nu al door regeneratieve energieën opgewekt", vatte Sven Mörker, spreker tijdens het bezoek, samen. "Daarvoor zorgen een biogas- en proceswaterinstallatie met in totaal drie warmtekrachtsystemen die uitsluitend gevoed worden met biogas uit eigen schilafval, maar ook een grote PV-installatie die op alle geschikte fabrieksdaken geïnstalleerd werd." Op de lange termijn zullen de duurzame energieën nog verder worden uitgebreid, zo vernomen de gasten.
De leden van 'werkgroep energie-efficiëntie voor bedrijven in district Diepholz' toonden zich onder de indruk van de continue groei van het bedrijf, de uitgesproken gerichtheid op technologieën die het milieu ontzien en de talrijke investeringen in energie-efficiënte maatregelen.