Energie uit groenteschillen

Wat hebben groenten met efficiënte energie te maken? Veel - daarvan hebben de leden van 'werkgroep energie-efficiëntie voor bedrijven in district Diepholz' (Niedersachsen) zich laten overtuigen tijdens een bezoek aan het bedrijf 'Meyer Gemüsebearbeitung' in Twistringen.
 
Want tijdens een rondleiding door bedrijfsleider Laurenz Meyer door de productiehallen van het bedrijf, werd de gasten al snel duidelijk: duurzame energie is hier een belangrijk punt bij de groenteproductie en de basis voor de duurzame energiepolitiek van het bedrijf. "Circa 50 procent van de benodigde stroom voor eigen gebruik wordt reeds nu al door regeneratieve energieën opgewekt", vatte Sven Mörker, spreker tijdens het bezoek, samen. "Daarvoor zorgen een biogas- en proceswaterinstallatie met in totaal drie warmtekrachtsystemen die uitsluitend gevoed worden met biogas uit eigen schilafval, maar ook een grote PV-installatie die op alle geschikte fabrieksdaken geïnstalleerd werd." Op de lange termijn zullen de duurzame energieën nog verder worden uitgebreid, zo vernomen de gasten.
 
De leden van 'werkgroep energie-efficiëntie voor bedrijven in district Diepholz' toonden zich onder de indruk van de continue groei van het bedrijf, de uitgesproken gerichtheid op technologieën die het milieu ontzien en de talrijke investeringen in energie-efficiënte maatregelen.
 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.