Algerije: Groot risico op massale schade uien

Te weinig ventilatie in de opslag en te weinig marketingmogelijkheden zou grote schade kunnen aanrichten aan de uienoogst in Algerije.

De uienoogst heeft dit jaar een record gehaald. De koelcellen en de depots zijn gevuld met aardappelen, maar de directe verkoop aan consumenten is nihil. De producenten van Matemore zijn dus genoodzaakt om hun uienoogst in de open lucht op te slaan met het risico dat regen schade veroorzaakt.

Investeerders worden opgeroepen om de voedings- en verwerkingssector in te zetten voor de aardappelen en de uien. Aangezien de producten vrij van chemische middelen zijn, is er minder concurrentie.

Volgens een producent zijn alle koelcellen momenteel gevuld met aardappelen. Voor januari zouden deze cellen weer vrij moeten komen voor de volgende oogst. Andere producenten zijn van mening dat volgend jaar geen aardappelen en uien moeten worden geteeld.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.