"Koen de Bruyne: "We leveren lijnen voor aardappelen en groenten"

De Bruyne ziet stijging in verwerkingslijnen door export

Tholen - Koen De Bruyne van het bedrijf De Bruyne Food Processing Equipment heeft het bedrijf sinds 1 januari 2013 overgenomen van zijn ouders. "Wij zijn altijd een familiebedrijf geweest. Mijn vrouw en oudste zus zijn eveneens actief in de zaak. De afgelopen jaren kenden we een grote groei door export. Op het gebied van verwerkingslijnen is de Belgische markt de laatste jaren geëxplodeerd, maar nu komen er niet veel nieuwe verwerkingsbedrijven meer bij. Daardoor zijn we meer gefocust op export en hebben we een web opgebouwd van dealers en verkopers zodat we over de hele wereld kunnen leveren." "We zijn reeds jaren actief in België, Nederland en Frankrijk maar zien diverse opkomende landen. Zo zijn we momenteel bezig met een project voor Rusland, waar we dit jaar al meerdere lijnen geplaatst hebben. Andere landen waar we leveren zijn Marokko, Algerije, Tunesië, Finland en India. In het laatstgenoemde land gaan we volgend jaar met een groot project van start. Door middel van FIT in België krijgen we ook subsidie om de producten in minder ontwikkelde landen af te zetten."Verwerking van aardappelen en groenten
"In 1930 begon mijn grootvader Michel met constructie van landbouwmachines. Nadien heeft mijn vader Jozef de zaak verder uitgebouwd door zich toe te leggen op de bouw van aardappelverwerkingsmachines. We leveren vandaag de dag complete schilinstallaties voor de verwerking van aardappelen en groenten. Kortom, volledige lijnen en onderdelen die gaan vanaf het begin van het verwerkingsproces tot het verpakken van de producten. Tot een paar jaar geleden was dat alleen voor aardappelen, maar de laatste jaren zijn daar ook groenten bijgekomen. Wortelen, uien, selderij en rode biet zijn de belangrijkste groenten die worden verwerkt. Wij leveren 70% aan de aardappelindustrie en de rest aan de groentenverwerkende bedrijven. We verwachten dat dit aandeel in de toekomst verder toe zal nemen. Naast de productie, verkoop en installatie van nieuwe machines, handelen we ook in tweedehandsmachines."Er is altijd beweging in deze sector. Machines blijven onderhoud vragen.
Het aanbrengen van een nieuwe carborundlaag op schilrollen van diverse diameters en lengtes behoort eveneens tot onze activiteiten. "Waar wij ook gespecialiseerd in zijn, is glasparelen van roestvrijstaal voor derden. We hebben ongeveer 20 medewerkers en een verkoopteam voor het buitenland. Alleen in België al hebben we zo'n 600 schilmachines draaien. Onze producten worden onder het merk De Bruyne geleverd. We hebben een goede naam opgebouwd omdat we kwaliteit leveren voor een degelijke prijs. We zijn bekend geworden door onze know-how, mond-tot-mond-reclame en vooral goede service.

Nieuwe machines
Momenteel zijn we bezig met de ontwikkeling van nieuwe machines. Deze zullen tegen volgend jaar op de markt gebracht worden. De Bruyne blijft investeren in de toekomst: "Binnenkort bouwen we een nieuwe loods voor verdere uitbreiding" Als bedrijf zijn we constant op zoek naar nieuwe uitdagingen. Bij ons staat de tevredenheid van de klant centraal."

Voor meer informatie:
Koen De Bruyne
De Bruyne Food Processing Equipment
Berchemweg 43
B - 9700 Oudenaarde
Tel : 0032(0) 55 31 28 32
Fax : 0032(0) 55 31 94 67
www.josdebruyne.be
koen@josdebruyne.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.