"John van Duivenbode: "Dit product wordt elk jaar exclusiever"

Junior Fruit heeft weer Florida grapefruit

Tholen - Bij Junior Fruit is het Florida grapefruitseizoen weer begonnen. "Dit jaar zullen wij wederom het merk Premier vermarkten. Wij beginnen altijd wat later dan het seizoen echt begint, want de allereerste hebben vaak beschadigingen door het stoken. In overleg met de aflader willen we het seizoen beginnen met de beste grapefruit uit de streek Indian River. Hier komen van origine de beste Florida Grapefruit vandaan, die worden verpakt door onze trouwe aflader Premier", vertelt John van Duivenbode enthousiast. "Het merk Premier is echt een topper met altijd constante kwaliteit."

"Zoals het er nu uitziet zullen er wederom dit seizoen beperkte hoeveelheden dark reds vanuit Florida beschikbaar zijn voor de Europese markt. Dit vanwege de strenge normen van de EG betreffende citruskanker. Ook zullen er weer weinig dikke maten zoals 32 en 36er beschikbaar zijn omdat het voorseizoen erg droog was in Florida. Er zijn over het algemeen minder volumes beschikbaar. Vorig jaar was het al een stuk minder, maar dit jaar zal het volume weer 10% dalen. Dit heeft te maken met het feit dat Europa minder aantrekkelijker wordt als exportland. Ze doen ook meer naar Japan, Korea en Saoedi-Arabië."Hoge prijzen

"Door de beperkte beschikbaarheid liggen de prijzen hoog en naar verwachting zal dit zo blijven, zeker voor de dikke maten", vertelt John. In vergelijking met vorig jaar zijn er 20% minder dikkere maten aanwezig. De dikkere maten gaan meer naar Oost-Europese landen zoals Polen en Rusland. Nederland en België vragen met name om de 56-ers en 40/48 gaan vooral naar Frankrijk en Duitsland."

Volgens John is de Florida grapefruit de enige echte eetbare grapefruit die er is. "En hij wordt elk jaar exclusiever. De consumptie van Grapefruit daalt de laatste jaren ook omdat er steeds meer grapefruit uit andere landen komen waarvan de smaak niet goed is."
 
Voor meer informatie:
John van Duivenbode
Juniorfruit
Groothandelsmarkt 91-96
3044 HC Rotterdam
Tel.: (010) 245 00 77
Fax: (010) 245 00 88
www.juniorfruit.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.