"Mooie uitbreiding dienstenportfolio van de Kloosterboer-groep"

Varekamp Coldstores is er weer klaar voor

Tholen - Varekamp Coldstores Holland is weer helemaal klaar voor de toekomst. In september dit jaar werd het bedrijf overgenomen door Kloosterboer en maakte een doorstart. Varekamp Coldstores behoorde tot de Van Rijn Group, die enkele weken daarvoor failliet werd verklaard. Willem Nowee, manager Varekamp Coldstores Holland en Hans Kroes, CEO van Kloosterboer vertellen over de ontwikkelingen in de afgelopen weken en wat er allemaal in het verschiet ligt voor Varekamp met haar nieuwe moeder Kloosterboer.

Uitbreiding dienstenpakket
"Een doorstart is geen eendagsvlieg, maar een bewuste keuze. Varekamp is echt een onderdeel geworden van de groep", benadrukt Hans. "We bieden als Kloosterboer een breed pakket aan logistieke diensten en dat is nu verder uitgebreid." Willem vult aan: "Er is veel gebeurd in de tussentijd, maar we zijn ondertussen al aardig ingecorporeerd. De komende tijd gaan we dit verder uitwerken. Doordat we nu onderdeel uitmaken van dit logistieke bedrijf, hebben we meer mogelijkheden om ons krachtiger te positioneren op de markt. Kloosterboer heeft diverse koel- en vrieshuizen in Nederland en daar buiten en is binnen de fruitwereld met name bekend vanwege haar historie in Vlissingen waar enorm veel ontvangsten zijn met fruit. Met bepaalde specialistische diensten zoals inklaringen, fiscale representatie, documenten en containertrucks werken wij ook al nauw samen met Kloosterboer. We zullen stap voor stap onze situatie moeten 'herstellen', want we zijn toch zo'n zes weken 'hangende' geweest. In de vershandel is dat een enorm lange tijd."


Hans Kroes (links) en Willem Nowee (rechts)

Volgens Hans is het eerste doel nu om Varekamp weer goed op de kaart te zetten. "Dit door een hele duidelijke communicatie naar de markt toe. We laten zien dat we voornemens zijn er iets moois van te maken. Varekamp is weer terug van weggeweest en gaat er vol tegenaan onder de vlag van de Kloosterboer groep. Die moeder staat achter het bedrijf en biedt raad en daad waar nodig. We staan weer op een goed niveau en collectief gaan wij verder de keten en de dienstverlening in."

Specialistische diensten

Hans: "Binnen de Kloosterboer groep hebben we een club van ruim 600 man, een aantal locaties en groepsdiensten waarbij we ook collectief focussen op efficiency. Met de activiteiten van Varekamp hebben we een mooie uitbreiding van ons dienstenportfolio. Ook de plaats waar Varekamp is gevestigd, een Agri Business Centre, is een mooie aanvulling op de groep. Daarnaast is Varekamp meer retailgericht en heeft een aantal specialistische diensten. Alles wat je nodig hebt tussen exporteur en Europese markt op het gebied van logistiek bieden we aan, een full-service-logistiek-concept." Willem: "We zitten in het Westland, een gebied met een grote eigen productie en als gebied bovendien een marktaandeel van 25 tot 30% in containers heeft. Dat is niet gering en voor Kloosterboer een mooi verlengstuk. De komende tijd zullen we met een gezamenlijke benadering naar de klanten hier het nodige uit kunnen halen."Ontzorging, steeds verder de keten in

Hans: "We willen met onze diensten zo lang mogelijk in de logistieke keten betrokken blijven. Door de toevoeging van Varekamp verlengen we dit een stuk met extra diensten. Fruit is bederfelijk en kwetsbaar. We staan voor kwaliteit en ontzorgen van de klanten. We zijn een duidelijk verlengstuk van de klant. Het gaat steeds meer om ketenintegrale oplossingen, die we met elkaar kunnen aanbieden. Klanten worden volledig ontzorgd op logistiek gebied zodat ze focus kunnen leggen op handel. Wij kijken niet te veel naar anderen, maar gaan uit van onze eigen kracht en kwaliteit van onze dienstverlening." Willem: "Als klanten vragen om nieuwe activiteiten toe te voegen aan de dienstverlening, gaan we hierover met de groep in gesprek en zoeken een oplossing. Extra waarde toevoegen is van essentieel belang in de bedrijfsvoering."

Voor meer informatie:
Kloosterboer BV
Hans Kroes, CEO
Tel.: +31 88 554 9900
Cell. +31 6 21 530553
hans.kroes@kloosterboer.nl
www.kloosterboer.nl

Varekamp Coldstores Holland B.V.
Willem Nowee, manager
Tel.: +31 174 272309
Cell. +31 6 22 416727
wnowee@varekampcoldstores.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.