Fruitbomenareaal in Zwitserland neemt licht af

In Zwitserland is het fruitbomenareaal in 2013 licht afgenomen ten opzichte van het voorgaande jaar, zo meldt het Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI) op haar website. Volgens de Zwitserse federale dienst voor Landbouw wordt er dit jaar op 6.407 hectare boomfruit geteeld. Dat is 2,1% minder dan in 2012. Vooral bij appelen en peren nam het areaal af.
 
Appelen zijn met afstand de belangrijkste boomfruitsoort in Zwitserland. Met 3.993 hectare maken beslaan ze in 2013 62% van het totale fruitbomenareaal. Ten opzichte van vorig jaar nam het teeltgebied echter met 3,5% af. Ook bij peren nam het teeltgebied in 2013 af. Met 768 hectare was deze bijna 3% kleiner geworden.
 
Er waren echter ook vruchten waarbij het areaal juist steeg. Zo werden bijvoorbeeld abrikozen in 2013 op een oppervlakte van 702 hectare geteeld, een plus van 1% ten opzichte van vorig jaar. Ook het kersenareaal groeide met 3% naar 547 hectare.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.