Markt voor easy peelers nog niet zo goed als vorig jaar

In 2012 was er in de late herfst al een goede vraag naar citrus. De erg vroege komst van de winter in Duitsland en in andere belangrijke afnemerlanden van citrus zorgde volgens het Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI) tot een bijpassend positieve vraag.
 
Tegelijkertijd zorgden lage temperaturen er ook in de teeltregio's voor dat de vruchten goed kleurden, wat wederom de consumptie bevorderde. Bovendien was de import uit overzeese gebieden vroegtijdig op, waardoor het aanbod uit Spanje, Marokko en andere Europese leverlanden geen concurrentie had.
Daarmee verschilt de situatie in 2012 erg van de actuele marktsituatie. Het in vergelijking warme weer in Duitsland en ook in de productiegebieden langs de Middellandse Zee, werkt zich vooral negatief uit op het kleuren van de vruchten en de koopinteresse. De afzethoeveelheden zijn binnen de Duitse levensmiddelenhandel weliswaar gestegen sinds de maandwisseling en de komst van iets koelere temperaturen, maar blijven duidelijk onder het niveau van vorig jaar. Het aanbod en de vraag blijven momenteel nog wel in evenwicht, maar de import stijgt.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.