Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: Stagnatie in paprika- en courgettemarkt

Het Siciliaanse bedrijf Palumbo Più voorziet de markt al meer dan 20 jaar van meloenen, artisjokken, paprika's en courgettes. Deze laatste twee in het bijzonder worden verkocht tussen oktober en maart.



Met hulp van haar partners verwerkt en distribueert Palumbo Più circa 500 ton gele en rode paprika en 350 ton groene courgettes per jaar.



Salesmanager Domenico 'Mimmo' Palumbo vertelt dat, hoewel de kwaliteit op dit moment hoog is, de markt stagneert omdat er geen vraag is en de prijzen laag zijn. "We verkopen alleen iets als er speciale aanbiedingen zijn en die dekken de productiekosten niet."



"We zijn ervan overtuigd dat de zaken vanaf december zullen verbeteren. In de winter maken we meestal wel winst. Daarnaast heeft de herfst nogal ongebruikelijk hoge temperaturen gehad, zozeer zelfs, dat de productie nog steeds afhankelijk is van gebieden die gewoonlijk klaar zijn rond deze tijd."


Contact:
Ortofrutticola Palumbo Più

C.da Burraiti ss 115 Km 197
92100 Agrigento (AG)
Tel.: (+39) 0922 608589
Fax: (+39) 0922 607933
Email: palumbopiu@libero.it
Publicatiedatum: