Italiaans bedrijf Tomasini Enzo groot in witte uien

Het Italiaanse bedrijf Tomasini Enzo teelt en vermarkt uien in Budrio (Emilia-Romagna). Het bedrijf, opgericht in 1987, beslaat momenteel 100 hectare en produceert naast uien (35 ha) ook knoflook (7 ha), aardappelen (8 ha) en ontbijtgranen (50 ha)."De opbrengst van de uienoogst was 10-15% lager ten opzichte van vorig jaar, vooral omdat het weer het zaaien met 30-40 dagen vertraagde. De kwaliteit is echter uitstekend dankzij de ideale groeiomstandigheden en het feit dat het niet regende tijdens het oogsten," aldus Matteo Tomasini, salesmanager van Tomasino.Het bedrijf heeft moderne productielijnen en een opslag- en pakfaciliteit van 1.700 m² met units voor koude opslag. Elke unit biedt ruimte voor 1.200 ton. Het bedrijf doet zo nu en dan een beroep op externe bedrijven om de opslagcapaciteit te vergroten.
"Elk jaar verkopen we gemiddeld 2.000 ton uien, waarvan 90% wit. Daarnaast 100 ton knoflook en 400 ton aardappelen." De binnenlandse markt koopt 60% van de productie en de resterende 40% wordt verscheept naar Noordoost Europa.Volgens Tomasini is de vraag/aanbodverhouding in evenwicht, maar hoopt men dat de vraag door het dalen van de temperaturen zal toenemen. "Witte uien hebben in het buitenland concurrentie van Spanje. De Spaanse prijzen zijn altijd competitief, maar de kwaliteit niet altijd zo goed. Mensen lijken de Italiaanse producten meer te waarderen.""In de toekomst willen we de waarde van ons merk vergroten door het bevorderen van de hoge kwaliteit en de ontwikkeling van nieuwe markten." Het bedrijf richt zich dan ook op een toonaangevend merk in de witte uiensector. 
Contact
Società agricola Tomasini Enzo s.s.

Dott. Matteo Tomasini, sales manager
40054 Budrio (BO)
Tel./Fax: (+39) 051 69 25 021
Email: matteo.tomasini@tomasinienzo.it
Web: www.tomasinienzo.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.