Bioland houdt 14e Saarlandse aardappeltestdiner

De Duitse bio-vereniging Bioland hield onlangs het 14e Saarlandse biologische aardappeltestdiner in de kantine van de Landtag (de parlementen van de Duitse deelstaten). Daarbij werd de nieuwe biologische aardappeloogst van 2013 uitvoerig getest en beoordeeld, zo meldt de Duitse website Gabot.de. Karl-Heinz Sohl van de Landtag verwelkomde de circa 30 aanwezige testpersonen uit politiek, gastronomie, economie en verenigingen.
 
De vijf Bioland-telers die hun aardappelen lieten testen: Marcus Comtesse uit Wadgassen, Rainer Leinenbach uit Schwalbach, Roman Denis uit Saarlouis, Konrad Meiers uit Losheim-Rimlingen en het Wintringer Hof uit Kleinblittersdorf, teelden zo'n 200 ton biologische aardappelen. Zij hebben zich aangemeld met de vastkokende rassen Allians, Belana en Linda, en de overwegend vastkokende tot melige aardappelrassen Marabel, Laura, Leyla en Agria.
 
Als winnaar van de overwegend vastkokende tot melige rassen kwam de Marabel van Marcus Comtesse uit de bus. Bij de vastkokende rassen scoorde de Belana van Rainer Leinenbach de meeste punten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.