Vollegrondsgroente wacht op eerste kou

Tholen - Het is wachten op koud weer voor de vollegrondsgroentenhandel. "Het is nog nergens in Europa echt koud. Overal is nog eigen productie", vertelt Harmen Boels van Freeland. Ook Nederland is nog op de markt.

De vollegrondsgroentenmarkt verkeert een beetje in een tussenfase. "Polen, Tsjechië, Engeland, Scandinavië etc zijn nog niet leeg en de Spaanse en Franse handel is er al." Ook Nederland is nog op de markt. Dat zorgt voor een kalme situatie in onder andere de prei. In sla is er een iets groeiende vraag, merkt Boels. Het Nederlandse aanbod broccoli is al beperkt en de aanvoer kan elk moment stoppen.

Bloemkool
Met het einde van het seizoen in het vooruitzicht is het Nederlandse aanbod bloemkool af aan het nemen, maar voor de markt is er nu voldoende. "Nog ca 3 weken zijn er Nederlandse. Ook zullen er de komende week steeds meer Spaanse en Franse op de markt komen", vertelt Boels. "Dat zorgt voor een rustige situatie. Ook in Chinese, witte en rode kool gebeurt er weinig spannends.

Kouder
Het is afwachten tot o.a. Polen en Tsjechië uit productie gaan en dat zal binnenkort toch wel gebeuren met de meeste groenten. "Het is nu bijvoorbeeld toch te mooi weer in Polen ", lacht Boels. "Nog niet koud genoeg. Het heeft er nog niet gevroren. Het is een graad of vier. Maar het wordt iets kouder de komende dagen en dan is het daar bijvoorbeeld sneller gebeurd dan hier."

Voor meer informatie:
Harmen Boels
Freeland B.V.
Nijbracht 126
7821 CE Emmen
0591 670570
06 51406694
harmen@freeland.nl
www.freeland.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.