Equivalent van zes maaltijden per week

Britten gooien elk jaar voeding ter waarde van €14,8 miljard weg

Ondanks het streven het probleem te reduceren, kost het binnenlandse voedingsafval het Verenigd Koninkrijk £12,5 (€14,8) miljard per jaar. Er wordt elke dag een equivalent van 24 miljoen boterhammen, 5,8 miljoen aardappelen en 5,9 miljoen glazen melk weggegooid, terwijl in een jaar het equivalent van 86 miljoen hele kippen wordt weggegooid.

Het rapport van het Waste and Resources Action Programme (Wrap), 'Household Food and Drink Waste in the UK 2012', suggereert een gebrek aan duidelijkheid rond het bewaren en de etikettering van producten. Het vaak overschatten van porties en het meer kopen dan nodig is, zijn twee van de redenen dat consumenten perfect eetbare levensmiddelen afdanken.

Huishoudens hebben de vermijdbare voedingsverspilling sinds 2007 met 21% verlaagd, wat de consumenten bijna £13 (€15,4) miljard bespaart. Het dalingstempo is de afgelopen jaren echter vertraagd. Er wordt nog steeds 4,2 miljoen ton weggegooid aan producten die nog gegeten hadden kunnen worden. Bijna de helft van deze voeding gaat rechtstreeks vanuit (koel)kasten naar de vuilnisbak zonder dat het ooit op ons bord is beland.

Source: bt.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.