




Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Als we zo doorgaan, is er over een jaar of 2 geen hardfruit meer uit Nederland of België"
- Fabriek Hessing Supervers in Greenport Venlo officieel opgeleverd
- QQ zat in 'verstikkende squeeze tussen telers en supermarkten'
- Looije Packing stapt in bij IQ Packing Waddinxveen
- "Hoge prijzen en veel kansen op de peenmarkt, dat was vorig jaar wel anders"
Top 5 - afgelopen week
- "Vanaf maandagmorgen is het helemaal losgegaan op de uienmarkt"
- Jan Oskam verkoopt locatie Vleuten aan projectontwikkelaar, Neerijnen vanaf 2024 centrale locatie
- Omzet Vershal Boontjes in drie jaar tijd naar ruim 3,5 miljoen euro
- Uit de oude doos: "Die eerste jaren heb ik het erg zwaar gehad"
- Eosta overgenomen door Anders Invest
Top 5 - afgelopen maand
Weer
Equivalent van zes maaltijden per week
Britten gooien elk jaar voeding ter waarde van €14,8 miljard weg
Het rapport van het Waste and Resources Action Programme (Wrap), 'Household Food and Drink Waste in the UK 2012', suggereert een gebrek aan duidelijkheid rond het bewaren en de etikettering van producten. Het vaak overschatten van porties en het meer kopen dan nodig is, zijn twee van de redenen dat consumenten perfect eetbare levensmiddelen afdanken.
Huishoudens hebben de vermijdbare voedingsverspilling sinds 2007 met 21% verlaagd, wat de consumenten bijna £13 (€15,4) miljard bespaart. Het dalingstempo is de afgelopen jaren echter vertraagd. Er wordt nog steeds 4,2 miljoen ton weggegooid aan producten die nog gegeten hadden kunnen worden. Bijna de helft van deze voeding gaat rechtstreeks vanuit (koel)kasten naar de vuilnisbak zonder dat het ooit op ons bord is beland.
Source: bt.com
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-02-07 Duitsland: Bananen stoten appelen van de troon
- 2023-02-07 Richtlijnen goede voeding gelden ook voor mensen met hart- en vaatziekten
- 2023-02-02 Vlaanderen en Nederland gaan samenwerken voor voedselinnovaties in de zorgsector
- 2023-02-02 "Genoeg groenten binnenkrijgen? Dan zijn er slimmere keuzes dan sla"
- 2023-02-01 AGF-consumptie blijft onder druk staan in Europa
- 2023-01-31 Freshriders overhandigen cheque van €36.000 aan Daniel den Hoed-kliniek
- 2023-01-30 Bijna helft leerkrachten ziet kinderen junkfood eten bij lunch
- 2023-01-27 Zorgt een gezonde landbouwgrond ook voor gezonde darmen?
- 2023-01-26 Hoe gezond zijn groenten en fruit nu echt, vragen wetenschappers zich af
- 2023-01-25 44 procent ouders wil broodtrommel inruilen voor gezonde schoollunch
- 2023-01-19 Selderij geneesmiddel voor ALS?
- 2023-01-18 "Opheffen btw kapot geproblematiseerd"
- 2023-01-18 "Kinderdagverblijven kunnen praktisch aan de slag om groenten en fruit eten te stimuleren"
- 2023-01-16 "De Nutri-Score voor gezonde voeding wordt net zo’n sof als het vinkje"
- 2023-01-12 Nationale ‘Week van Snoep Goed’ start op 16 januari 2023
- 2023-01-10 "Gepersonaliseerde voeding op basis van stofwisseling beter voor de gezondheid"
- 2023-01-10 Vlaamse Minister pleit opnieuw voor afschaffing btw op groenten en fruit
- 2023-01-09 Ierland staat bovenaan in EU voor dagelijkse consumptie AGF-producten
- 2023-01-03 Voedingswetenschappers dringen aan op uitstel van introductie Nutri-Score
- 2023-01-03 Pruimen blijken goed te helpen voor preventie van osteoporose