Canada: Middelbare school haalt de oogst binnen

Jarenlang was de kas op het dak van de Jacobs High School in Algonquin een dumpplaats voor rommel, oude televisies en lege blikjes. Onlangs werd hij echter opnieuw in gebruik genomen en afgelopen week konden de leerlingen de eerste oogst binnenhalen.

De Green Eagles environmental club, verantwoordelijk voor de renovatie van de kas, deelt de opbrengst met wijken in de buurt en met andere plaatsen waar er geen kasteelt mogelijk is. "Sommige mensen hier in de omgeving hebben het moeilijk," zegt studente Sara Elliott. "We vinden het een leuk idee om ze te verrassen met verse groente."

De lokale overheid deed een donatie van 5.000 dollar en maakte het project daarmee mogelijk. De oude kas stamde al uit 1975 en was jaren in onbruik. Met de donatie kon hij niet alleen worden hersteld, maar ook verbeterd. De huidige kas heeft ventilatie en schermdoeken. Er wordt hydroponisch geteeld. 

Bron: www.dailyherald.comPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.