Winst Dunnes Stores stijgt 29%

De winst vóór de belastingen bij de Britse divisie van de Ierse retailgigant Dunnes Stores is in het jaar eindigend in februari, met 29% gestegen tot £15,9 (€18,9) miljoen – hoewel de verkoop met 5% daalde tot £157 (€186) miljoen.

De inkomsten van de bedrijven die in Newry staan geregistreerd, worden gegenereerd door 34 winkels die actief zijn in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland – 23 in het noorden, zes in Engeland en vijf in Schotland.

Het grootste deel van de winststijging kan worden toegeschreven aan kostenbesparingen. De kostprijs van de omzet daalde met 9,5% van £107,5 (€127,4) miljoen tot £97,25 (€115,3) miljoen, terwijl de bedrijfslasten met ongeveer £2 (€2,4) miljoen omlaag werden gebracht tot £45,6 (€54) miljoen. De personeelskosten van £18,89 (€22,4) miljoen daalden met 6% ofwel met meer dan £1 (€1,2) miljoen.

De gehele Dunnes Stores groep heeft ongeveer 15.000 mensen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland in dienst. Het is nu de tweede grootste speler in de Ierse kruideniersmarkt, net na Tesco. Het bedrijf heeft 116 winkels in de Republiek. Uit cijfers van Kantar Worldpanel blijkt dat het marktaandeel in de laatste drie maanden met één procent is toegenomen tot 23%.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.