Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Thaise basilicum steeds populairder

Het Britse R&G Herbs is gespecialiseerd in de verkoop van verse kruiden. Het doet dit onder het label Nature's Flavours. Ongeveer een jaar geleden zag het bedrijf een gat in de markt: geen andere Britse onderneming bracht kruiden op de markt onder een kwaliteitslabel. 



"Het merk verzekert klanten een consistente kwaliteit," zegt Dean Fowler van R&G. "De kruiden komen in geperforeerde verpakkingen op de markt, die ervoor zorgen dat ze langer vers blijven." Ze worden onder meer geleverd aan het Londense Harrod's. 



Volgens Fowler is koriander het meest populaire kruid op de Britse markt. "Er is een seizoensgebonden toename van de vraag naar rozemarijn, tijm en salie, maar het snelst groeiende kruid op het moment is Thaise basilicum. Dit komt voor een deel doordat deze steeds vaker gebruikt wordt in traditionele Aziatische gerechten."



In de zomermaanden wordt 85% van de kruiden geteeld in de open lucht op 9-10 hectare eigen grond. Maar in de winter wordt het meeste uit landen als Spanje en Israël geïmporteerd. Fowler legt uit dat dit essentieel is voor een vlotte levering aan de detailhandel.





Meer informatie:
Dean Fowler
Nature's Flavours
Tel: 0044 1483 474041
Email: dean@rgherbs.com
www.naturesflavours.co.uk
Publicatiedatum: