London Gateway

Britse 'superhaven' verwelkomt eerste schip

London Gateway verwelkomt haar eerste schip. De faciliteit ter waarde van £1,5 (€1,8) miljard in Thurrock, Essex, is 32 km onder Londen gevestigd, aan de rivier de Thames. Het is eigendom van DP World uit Dubai, die zegt dat het in staat zal zijn 3,5 miljoen containers per jaar te behandelen. Voorspeld wordt dat de ontwikkeling 27.000 banen zal opleveren in Londen en het zuidoosten, en £2,4 (€2,9) miljard per jaar zal bijdragen aan de economie.

Tijdens een bezoek aan de plek in juni, beschreef premier David Cameron de haven als een "symbool van ambitie". Maar handelsunie Unite heeft onlangs protesten gehouden aan de haven, als onderdeel van het streven naar vakbonderkenning. De unie beweert dat in plaats van banen te creëren, London Gateway het bedrijfsleven en banen zou kunnen wegrukken van andere Britse havens. Ook zou het de lonen en de arbeidsvoorwaarden van de werknemers kunnen ondermijnen. DP World zei dat als de meerderheid van de werknemers wil worden erkend, het overleg zou plegen met de betrokken vakbond.

Het eerste schip dat aan de haven aanmeerde, was de MOL Caledon, een containerschip van 58.000 ton, beladen met o.a. fruit en wijn uit Zuid-Afrika.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.