Nog geen definitieve cijfers

Filipijnen: veel fruitbomen verwoest

Met een van de krachtigste tyfoons aller tijden hebben de Filipijnen te maken met hun waarschijnlijk dodelijkste natuurramp ooit. Volgens autoriteiten zijn ten minste 2 miljoen mensen in 41 provincies beïnvloed door de ramp van vrijdag en zijn er ten minste 23.000 huizen beschadigd of vernietigd. Grote gebieden langs de kust zijn veranderd in stapels puin.

Invloed op gewassen
De tyfoon heeft palm-, bananen- en kokosbomen met de grond gelijk gemaakt en voor rivieren op de wegen gezorgd. Het ministerie van Landbouw meldde een totale verwoesting van gewassen en planten in Noord-Cebu, waartoe Borbon, Tabogon, Bogo City, Medellin, San Remigio, Daanbantayan en het hele eiland Bantayan behoren. 85 procent van alle fruitdragende mangobomen werden ontworteld en hebben geen kans op herstel. Del Monte meldde echter dat zijn ananasplantage en productiefaciliteiten in Mindanao werden gespaard.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.