Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Joep Jongmans: "Goede volumes en grote maten pruimen verwacht"

Zuid-Afrikaans steenfruitseizoen gestart bij Capespan Continent

Tholen - Het nieuwe Zuid-Afrikaanse steenfruitseizoen is weer van start gegaan bij Capespan Continent. "Op maandag 11 november hebben we onze eerste zeevrachtcontainer weer ontvangen", vertelt Joep Jongmans, productmanager steenfruit. "In deze eerste container zijn nectarines en perziken aangekomen. Nectarines van de variëteit SuperStar en perziken van de variëteit AmberCrest. Deze beide variëteiten zijn goedgekleurde en mooie ronde vruchten die semi exclusief door Capespan vermarkt worden."



Minder abrikozen
"Na deze eerste volgen vanaf nu wekelijks aankomsten van het Zuid-Afrikaanse CAPE steenfruit. Het steenfruitseizoen loopt tot half mei wanneer de laatste late pruimen toekomen. Na nectarines en perziken volgen de eerste pruimen en abrikozen eind november."



"De vooruitzichten voor het nieuwe Zuid-Afrikaanse steenfruit seizoen zijn goed. Met name voor pruimen wordt een goed seizoen verwacht; goede volumes van verschillende nieuwe variëteiten en grote maten. Ook de oogst van nectarines en perziken lijkt goed, de belangrijkste aanvoerperiode is in de maand december. Voor het nieuwe 2013 – 2014 seizoen worden iets minder abrikozen vanuit Zuid-Afrika verwacht."



Goede markt
Volgens Joep is de markt op dit moment goed. "Deze en ook komende twee weken tot begin december zal de aanvoer van met name Zuid-Afrikaanse nectarines nog beperkt zijn, dus voorlopig verwachten we dat de markt goed blijft." Dit jaar zal er vanuit Chili minder aanvoer komen. "De kleinere oogst in Chili door de vorst zal zeker invloed hebben op de prijzen van het Zuid-Afrikaanse steenfruit. Niet op de perziken, nectarines en abrikozen die nu op de markt zijn, voor de aanvoer van Chili. De tekorten zullen met name invloed hebben op de prijzen van Zuid-Afrikaanse pruimen tijdens de maanden februari, maart, april en mei."



Voor meer informatie:
Joep Jongmans
Capespan Continent N.V.
Tel: +32 3 5460939
www.capespan.com