Spanje: Prijzen aubergine en tomaat nog steeds onder productiekosten

De situatie voor de producenten van Almeria is in de afgelopen maand nauwelijks veranderd. De producten uit deze regio, zoals tomaten, aubergines, paprika's en komkommers worden nog steeds onder de productiekosten verkocht.

Op dinsdag 5 november bedroeg de prijs van aubergine gemiddeld 0,47 euro per kilo, die van saladetomaten was ongeveer 0,32 Euro. California paprika, rood en groen, kost ongeveer 0,50 euro en komkommers van het ras Almeria kosten nauwelijks meer dan 0,30 euro per kilo. Al deze cijfers liggen volgens COAG Almeria onder de productiekosten. Alleen courgettes doen het iets beter, maar dit is het gevolg van lagere productievolumes.

Volgens gegevens van COAG liggen aubergineprijzen 0,01 euro onder de productiekosten; paprika's liggen 0,09 euro onder de productiekosten (geschat op 0,59 euro), en komkommers verliezen 0,11 per kilo. Tomatenprijzen liggen 0,27 euro lager dan de productiekosten op ongeveer 0,49 euro per kilo.

Ondertussen betaalden binnenlandse consumenten een gemiddelde van 1,50 euro per kilo voor aubergines, 582% meer dan wat de telers krijgen en saladetomaten worden in supermarkten verkocht voor 1,83 euro tegenover de 0,27 die wordt betaald aan telers (578% meer). 

Bron: fhalmeria.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.