LGV-Frischgemüse maakt haar entree in de conveniencesector

Wenen - De Oostenrijkse groentecoöperatie LGV-Frischgemüse kreeg in het afgelopen seizoen behoorlijk wat voor de kiezen: kou, noodweer en vervolgens de extreme hitte in de zomer. Die maakten het de groentetelers niet makkelijk. En alsof de weersinvloeden al niet genoeg kopzorgen veroorzaken, staan de Oostenrijkse groentetelers ook nog eens onder druk wegens lagere personeelskosten in het buitenland.
 
Om binnen deze marktsituatie toch te kunnen groeien, heeft LGV-Frischgemüse nu haar entree gemaakt in de sector van de kant-en-klaar producten, het zogenaamde convenience food. In een productiehal in Raasdorf (deelstaat Niederösterreich) produceert LGV voortaan in samenwerking met producentenorganisatie Marchfeld kant-en-klare salades. "In de nieuwe hal kunnen we zeer gespecialiseerde producten produceren", zegt LGV-directeur Gerald König.
 
1,5 miljoen euro heeft het bedrijf in de hal geïnvesteerd. Het gebouw was echter niet de grootste kostenpost. In was- en snijmachines werd circa één miljoen euro geïnvesteerd en een nieuwe drooginstallatie volgt nog. "Wij produceren hier bijna een industrieel product", zegt König. Dat heeft als voordeel dat er op de grootste kostenfactor bespaard kan worden: personeel. In de hal houden 30 medewerkers zich bezig met groenten snijden. In totaal biedt de coöperatie werk aan 60 medewerkers en in de zomer komen daar nog 100 seizoenarbeiders bij. Wanneer men ook de groentetelers meetelt, zijn het zo'n 2000 arbeidskrachten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.