Tegut expandeert vanaf 2015 buiten het stamgebied

Stuttgart - De Duitse supermarktketen Tegut wil begin 2015 voor het eerst buiten haar stamgebied expanderen. Dan zal er namelijk een eerste Tegut-filiaal in Stuttgart geopend worden, zo deelde een woordvoerder van het bedrijf onlangs mee. Tegut is begin dit jaar officieel overgenomen door de Zwitserse handelsgigant Migros.
 
Tot nu toe had de keten nieuwe filialen alleen binnen een straal van circa 150 kilometer rondom het hoofdkantoor in Fulda (deelstaat Hessen) geopend. Tegut wil zich naar eigen zeggen nu meer naar het zuiden uitbreiden. "Stuttgart is de eerste test om te kijken hoe Tegut aankomt bij consumenten buiten het stamgebied", aldus een woordvoerder van het bedrijf.
 
Tegut heeft in Hessen, Bayern, Niedersachsen, Rheinland-Pfalz en Th├╝ringen momenteel zo'n 280 filialen. Het bedrijf behaalde in 2012 een omzet van 1,16 miljard euro.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.