Frankrijk: Nationale groothandelsmarktendag op 22 november

Op 22 november zal in Frankrijk de eerste nationale dag van de groothandelsmarkten worden gehouden. Het thema van deze dag, die zal plaatsvinden op de internationale groothandelsmarkt van Rungis, is "Duurzame nabijheid in de voeding van de Fransen". De Franse Federatie van de groothandelsmarkten die deze dag organiseert, hoopt dat er op dit evenement synergieën gecreëerd zullen worden tussen producenten, groothandelaren, detailhandelaren en consumenten. Ook wil men de centrale rol van de groothandelsmarkt als inkooppunt van de winkels aan het licht brengen.

De dag zal worden geopend door Sylvia Pinel, minister van handel, nijverheid en toerisme. Tijdens deze dag zal een exclusieve studie, gehouden door Harris Interactiv, worden gepresenteerd. Deze gaat over de nieuwe consumptietendensen en de relatie van de consumenten met de winkels in de buurt. Verder zal Michel Barnier, Europees commissaris binnenlandse markt en diensten, spreken over de Europese problemen en inzet betreffende de voedselbevoorrading. Daarnaast worden er twee debatten gehouden, geleid door Benoit Julien, een journalist gespecialiseerd in de voedingsmiddelenindustrie.

De aangesloten groothandelsmarkten van Rungis bevoorraden dagelijks 45 miljoen Fransen en verhandelen meer dan 4,5 miljoen ton verse producten. Bij de Franse Federatie van de groothandelsmarkten zijn meer dan 26.000 personen in dienst, verspreid over 20 vestigingen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.