"onrust in Midden-Oosten zorgt voor overaanbod bananen"

Chiquita verkleint nettoverlies in derde kwartaal

In kwartaal drie boekte Chiquita een nettoverlies van 18 miljoen dollar. Een jaar eerder was dat verlies een stuk hoger. Het bedroeg toen 67 miljoen. De operationele winst bedroeg 1 miljoen en vorig jaar rond dezelfde periode was dat een operationeel verlies van 66 miljoen. De omzet was 723 miljoen en derde kwartaal 2012 was dat 714 miljoen. Het bedrijf mag dan wel haar nettoverlies verkleind hebben maar ze zien een ongunstige tijd tegemoet. Er zijn overtollige bananen in heel Europa en ongunstige groeiomstandigheden voor salades. Daarnaast hebben ze de uitdaging om 1 van haar fabrieken in het midwesten te consolideren.

Het overaanbod van bananen is nogal een probleem en volgens de COO van Chiquita was de onrust in het Midden-Oosten de grootste oorzaak. Dit overaanbod zal waarschijnlijk aanhouden tot in het vierde kwartaal en zal de markt negatief beïnvloeden.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.