Rinus Wisse, Top Onions:

"Er wordt teveel gesomberd over de uienmarkt"

Tholen – "In tegenstelling tot niet-zelfverpakkende exporteurs streven de pakstations en de zelfverpakkende exporteurs naar een gezonde situatie in de uienmarkt. De meeste verpakkers hebben de beschikking over dure uien. De markt zou dientengevolge moeten stijgen. Ik zeg niet dat de markt momenteel erg positief is, maar het is niet dat er niks weggaat", zegt Rinus Wisse van TOP Onions."Zo gaan er momenteel uien naar Afrika, Midden-Amerika, Caribisch gebied, het Midden-Oosten en het Verre Oosten. De traditionele uienkopende landen in Europa zijn ook gewoon aan de markt. Volgende week gaat er een boot naar Senegal/ Mauritanië, gevolgd door Ivoorkust. Medio november belanden we weer in de kerstbestellingen. Plus het feit dat op elk moment de eerste schepen naar Rusland kunnen gaan. De eerste containers zijn al naar Rusland verscheept. Ik ben daarom wel gematigd positief gestemd. Uiteindelijk gaat het er niet om of de uien 18 of 24 cent kosten, de landen die nu kopen blijven toch aan markt."

TOP is al decennialang actief in de teelt en verwerking van uien. Het bedrijf heeft locaties in Nederland, Frankrijk en de Verenigde Staten en is breed in de uienmarkt vertegenwoordigd, van gele uien tot gebakken uien en van sjalotten tot uienolie.Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.