Andalusië verwacht recordexport citrus

58 citrusbedrijven uit Almería hebben dit jaar 31 miljoen kilo sinaasappelen, mandarijnen en citroenen geëxporteerd: een stijging van 2,5% ten opzichte van de zelfde periode in 2012. De inkomsten hieruit bedroegen 21 miljoen euro: bijna 11% meer dan vorig jaar.

Sinaasappelen zijn met 11,2 miljoen euro de meest geëxporteerde citrusproducten: 12,8% meer dan vorig seizoen. De belangrijkste bestemmingen zijn Italië met 38,5% en Duitsland met 22,35% van de totale uitvoer.

Het fruit wordt ook verscheept naar Frankrijk en in mindere mate naar Algerije, Roemenië, Nederland, Polen, België en Rusland. Almeria is de negende grootste sinaasappelexporteur van Spanje met een aandeel van het land van totaal 1,3%.

De export van mandarijnen bracht in totaal 3,7 miljoen euro in het laadje, een stijging van 3,3% ten opzichte van 2012. De belangrijkste bestemming voor deze vrucht is Duitsland met 21,6% van de totale invoer, gevolgd door Italië met 20% en door Polen, Nederland, Frankrijk, Rusland, Oekraïne en Roemenië met kleinere percentages. Almeria is de achtste grootste mandarijnenexporteur van Spanje met een marktaandeel van 0,7%.

Tussen januari en augustus overtrof de waarde van citroenenexport 5,3 miljoen euro: 8,6% meer dan in dezelfde periode van 2012. Duitsland was met 30,7% ook de belangrijkste bestemming voor dit product, gevolgd door Italië (17,6%) en België (17,5%). Almeria is de zevende grootste exporteur van citroenen in Spanje met 1,7% van het totaal.


Bron: Andaluciainformacion


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.