Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Moestuinen voor stedelingen een trend

Duitsland - Het begint een trend te worden: steeds meer agrariërs verhuren vruchtbare akkergrond aan hobbytuinders uit de stad. Ook in de Duitse stad Kamp-Lintfort kunnen gezinnen, singles en stelletjes binnenkort zelf groenten gaan telen, zo meldt rp-online.de.
 
De biologische groenteakkers waarop dit vanaf komend jaar mogelijk is, horen bij bio-boerderij Frohnenbruch van Klaus en Bärbel Bird. Tobias Paulert (37) en Birger Brock (38) hebben de agrariërs uit Kamp-Lintfort voor hun project 'akkerhelden' weten te winnen. De twee jonge ondernemers uit het Ruhrgebied verhuren via hun bedrijf 'Ackerhelden' reeds groentepercelen in Mönchengladbach, Dorsten, Bremershaven en Berlijn. In Kamp-Lintfort zal het project met 25 akkers van start gaan, in zoverre er voldoende belangstellenden zijn. Een kleine bio-akker kost hier per seizoen 248 euro, een grote 445 euro. Daarbij zijn zaaigoed, gieters en jonge planten inbegrepen. Het idee: Klaus Bird bewerkt de 40 tot 80 vierkante meter grote groenteakkers, en aansluitend zaaien en oogsten hobbytuinders uit de omgeving van halverwege mei tot november op hun gehuurde grond.
 
"Vroeger wist iedereen hoe men wortelen teelt, maar deze kennis is verloren gegaan", zegt Tobias Paulert. Het klassieke groentebed uit de jaren '50 en '60 ziet men nauwelijks nog. "De tuin wordt als siertuin gebruikt of voor het spelen van de kinderen." Hij en zijn zakenpartner willen met dit project echter bereiken dat de mensen weer weten waar de groenten vandaan komen die op hun bord belanden.
Publicatiedatum: