Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europlant tevreden met balans; pootgoed echter schaars

Het Duitse Europlant uit Lüneberg heeft volgens eigen schatting in het afgelopen boekjaar 2012/13 een "tevredenstellend resultaat" behaald en de omzet duidelijk weten te verhogen. In het lopende boekjaar zorgt de krappe beschikbaarheid van pootgoed echter voor problemen, meldt de Duitse website Topagrar.com.
 
Europlant deelde afgelopen week mee dat het moederconcern samen met haar twaalf dochtermaatschappijen in het afgelopen boekjaar, dat eind juni ten einde liep, een geconsolideerde jaaromzet van 106,7 miljoen euro behaalde. Dat is een stijging van bijna 14% ten opzichte van het voorgaande jaar. Europlant Pflanzenzucht GmbH verkocht in totaal circa 200.000 ton pootaardappelen, waarvan 129.000 ton op de Duitse markt. Het lopende boekjaar 2013/14 staat echter volgens Europlant-directeur Jörg Renatus geheel in het teken van een kleine aardappeloogst en een bijbehorende krappe verzorging met pootgoed. Vanwege de hevige neerslag en overstromingen en de hittegolven en periodes van droogte die volgden, is de oogst duidelijk achtergebleven bij de verwachtingen, aldus Renatus. Dit heeft ervoor gezorgd dat in heel Duitsland bijna één vijfde minder verkoopbaar pootgoed is binnengehaald dan verwacht.
 
Met behulp van haar grote Europese netwerk en het grote aantal contracttelers in andere landen kan Europlant de bestellingen volgens de directeur echter relatief goed bijhouden. Hij geeft echter aan dat men vermoedelijk niet aan alle rassenwensen tegemoet zal kunnen komen. De grootste prioriteit is dat ondanks het schaarse aanbod, vooral de jarenlange handelspartners met pootgoed beleverd worden.
Publicatiedatum: