Fyffes gebruikt nieuwe containertechnologie om marktbereik te vergroten

Nieuwe zeecontainers moeten het voor Fyffes mogelijk maken om fruit uit Midden-Amerika te exporteren naar groeiende markten in Rusland en het Midden-Oosten, zegt de directeur van de Costa Ricaanse dochteronderneming van het Ierse concern.

Volgens Alasdair Macleod verscheepte Fyffes tot nu toe (in 2013) zo'n 120 containers met ananas en bananen naar Scandinavië. In de containers kan het fruit 23 dagen vers blijven. Vooruitgang in de containertechnologie zou die periode kunnen verlengen tot 35 dagen, zodat de producten ook markten in Rusland en het Midden-Oosten kunnen aandoen. "Naarmate onze volumes toenemen hebben we behoefte aan meer en verder gelegen markten," aldus Macleod bij Fyffes Bananas International in San Jose.

Fyffes, met een omzet van ongeveer € 1 miljard de grootste bananenimporteur van Europa, exporteert elk jaar ongeveer 40 miljoen dozen bananen - ruwweg 4,5 miljard bananen - en 8,5 miljoen dozen ananassen van plantages in Costa Rica, Belize en Panama. Ierland is goed voor 10 procent van de export van de onderneming.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.