"Stefaan Dobbels, Gerdo: "Veel dikke prei dit seizoen"

"Preiprijzen 20 cent hoger dan vorige week"

Tholen - Momenteel is het een natte periode en dat bemoeilijk de prei-oogst. Toch zijn er nog voldoende volumes op de markt. De prijzen liggen volgens exporteur Stefaan Dobbels op een goed niveau. "Traditioneel is de prijs rond Allerheiligen eind oktober wat minder. Daarnaast was het natuurlijk lange tijd vrij warm weer. Sinds vorige week zaterdag is de prijs weer wat gaan stijgen.""Vorige week was het dieptepunt nog 17 cent, maar nu ligt de middenprijs ruim 20 cent hoger, op 38 cent. Ik verwacht dat het deze week naar begin volgende week toe weer wat centen gaat terugkeren. Waarschijnlijk zal de prijs maandag rond de 35 cent liggen. Momenteel is het oogsttijd, maar doordat het zo nat is, gaat het moeizamer. Ook dat speelt een rol."

Dikker

Qua export gaat er een beetje naar Frankrijk, Spanje en Italië. Dat is normaal voor de tijd van het jaar. Polen is geen vragende partij. Die hebben zelf meer dan genoeg. De kwaliteit van de producten is goed. De herfstrassen lopen op z'n einde. Gelukkig maar, want ze worden wat bleker en in West-Vlaanderen hebben we het liefst donkergroene prei. Er is dit seizoen meer dikkere prei en minder fijne prei. Bij slechte prijsvorming wordt er altijd minder geoogst en ze groeien natuurlijk gewoon door. Het prijsverschil tussen de dikke en fijnere prei is vrij groot."

Stefaan Dobbels van het bedrijf Gerdo is al zo'n 25 jaar actief in de AGF-handel en gespecialiseerd in de export van groenten voor de versmarkt. "Onze belangrijkste producten zijn prei, tomaten, wortelen en sla. Deze worden voornamelijk geëxporteerd naar landen als Frankrijk, Italië, Engeland en Polen."

Voor meer informatie:
Stefaan Dobbels
Gerdo NV
Meulebeke - België
Tieltstraat 209
+32/51/40.11.70

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.