



Abonneren
Vacatures
- Rozenplanner
- Ervaren Internationaal Salesmanager
- Int. Product- en Cropspecialist Propagation (opkweek)
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid en Data
- Junior Kwaliteitscontroleur
- Productieleider
- Salesmanager substraten West-Europa
- Manager Quality Assurance (QA)
- Accountmanager Data Management - Agri
- Head Grower Greenhouse Canada
Top 5 - gisteren
- "Vanaf maandagmorgen is het helemaal losgegaan op de uienmarkt"
- Omzet Vershal Boontjes in drie jaar tijd naar ruim 3,5 miljoen euro
- Eosta overgenomen door Anders Invest
- Eerste komkommers van Qcumber bij The Greenery geveild voor Kika
- "We bieden overzeese producenten met een totaalpakket toegang tot de Europese markt”
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Weer
Groenland eerste 'Meest kindvriendelijke Groenterestaurant'
't Diekhuus is Beste Groenterestaurant 2014 in Nederland
Genomineerden Nederland in 2013:
TERWOLDE: 'T Diekhuus - www.diekhuus.nl
DRIEBERGEN: Groenland - www.restaurantgroenland.nl
ALPHEN AAN DE RIJN: Chique - www.restaurantchique.nl
HOOFDPLAAT: De Kromme Watergang - www.krommewatergang.nl
Jury-voorzitter Frank Fol: "4 prachtige restaurants en chefs, maar zo verschillend! Maar 2 van de 4 restaurants speelde in op ons streefdoel om 2/3 groenten en fruit te verwerken voor de totale smaakbeleving tijdens de maaltijd. Restaurant t'Diekhuus met chef Jan Klercq verbaasde ons telkens weer met een andere creatie waar groenten - uit hun eigen teelt - de hoofdrol kregen. Telkens weer creatieve smaakbommen die ons allen moeten overtuigen dat koken met groenten en fruit meer is dan denken aan de gezondheid. Dit restaurant is dan ook de terechte winnaar voor 2014". De winnaar gaat naar huis met een exclusieve creatie van internationaal gerenommeerd kunstenaar ARNE QUINZE op porselein van PIETER STOCKMANS.
Het restaurant dat de lekkerste groentegerechten voor kinderen serveert, krijgt eveneens een 'special award'. Frank Fol: "Groenland is een voorbeeldrestaurant voor heel Nederland met de juiste balans op het bord. Chef Tamara de Borst heeft de gave om in alle eenvoud groenten en fruit met smaak op elk bord te toveren. Tevens is Groenland een conceptueel sterk familierestaurant. Heel het gezin is er welkom, ook de kleinsten. Vergeten groenten uit lokale, duurzame en biologische komaf krijgen hun plaats in de keuken van Groenland. De regelmatige activiteiten voor kinderen geven aan dat het vanuit overtuiging is dat zij na 4 jaar voor het eerst winnaar zijn van de Award "Meest kindvriendelijke Groenterestaurant 2014" in de Benelux. Meer van zulke restaurants, a.u.b!"
De 4 genomineerde restaurants zullen opgenomen worden in de nieuwe "De Groene Gault&Millau 2014" die uitkomt in mei 2014.
"Het Beste Benelux Groenterestaurant" is een onderdeel van de totale campagne "Denk Groenten! Denk Fruit!" waar ook "De Week van groenten en fruit" en "De Groene Gault&Millau" deel van uitmaken. De wedstrijd "Beste Groenterestaurant - Nederland" wordt ondersteund door het platform "Van Moeder Natuur" en de Nederlandse kroonjuwelen "Dutch Specials".
De bekendmaking gebeurde tijdens het Nationaal Voedingsdebat in Westland.
Op 11 november worden de Waals-Luxemburgse en Vlaamse winnaars bekendgemaakt tijdens de lancering van de nieuwe gids Gault&Millau 2014 - België.
Meer info op: www.denkgroenten-denkfruit.info
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-31 Eerste McDonalds zonder personeel
- 2023-01-18 Hoe lang nog tekort diepvriesfriet in Australië?
- 2023-01-17 Dick Schaap Horecagroothandel ondernemer van het jaar 2022
- 2023-01-10 'Beste restaurant ter wereld' moet deuren sluiten
- 2023-01-10 Foodservicemarkt groeit in 2022 met €5,8 miljard
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-04 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2023-01-03 "De MacGyver van de AGF-producten" wil het wereldrecord kant-en-klare plateaus met voorgerechten verslaan
- 2023-01-02 "Vega en vegan uitgelegd: Nederland in cijfers"
- 2022-12-22 Duitse Alfafood stevent nu af op omzet € 60 mln
- 2022-12-22 McDonald's kampt met tekort aan sinaasappelsap
- 2022-12-21 Tekort aan sla in VS kost Olive Garden 4 tot 5 miljoen dollar
- 2022-12-15 "Groenten zijn een geschenk in desserts"
- 2022-12-08 Sligro Food Group neemt Metro-activiteiten in België over
- 2022-12-08 Gezondere en duurzamere voeding in zorg en horeca leidt tot meer tevredenheid
- 2022-12-07 Onzekerheid over continuïteit bedrijf in horeca toegenomen
- 2022-12-07 “We liften mee op de groei van de regio Eindhoven"
- 2022-12-06 Compass Group benoemt Jacqueline van Beek tot Managing Director voor Nederland
- 2022-11-30 HelloFresh brengt nieuwe menucategorie 'Klimaatbewust' naar Nederland