Groenland eerste 'Meest kindvriendelijke Groenterestaurant'

't Diekhuus is Beste Groenterestaurant 2014 in Nederland

Restaurant 't Diekhuus uit Terwolde is voor de vijfde editie van de wedstrijd Beste Groenterestaurant 2014 uitgeroepen als winnaar. Een jury i.s.m. Gault&Millau Benelux onder leiding van Frank Fol, De Groentekok, selecteerde 4 restaurants:

Genomineerden Nederland in 2013:
TERWOLDE: 'T Diekhuus - www.diekhuus.nl
DRIEBERGEN: Groenland - www.restaurantgroenland.nl
ALPHEN AAN DE RIJN: Chique - www.restaurantchique.nl
HOOFDPLAAT: De Kromme Watergang - www.krommewatergang.nl

Jury-voorzitter Frank Fol: "4 prachtige restaurants en chefs, maar zo verschillend! Maar 2 van de 4 restaurants speelde in op ons streefdoel om 2/3 groenten en fruit te verwerken voor de totale smaakbeleving tijdens de maaltijd. Restaurant t'Diekhuus met chef Jan Klercq verbaasde ons telkens weer met een andere creatie waar groenten - uit hun eigen teelt - de hoofdrol kregen. Telkens weer creatieve smaakbommen die ons allen moeten overtuigen dat koken met groenten en fruit meer is dan denken aan de gezondheid. Dit restaurant is dan ook de terechte winnaar voor 2014". De winnaar gaat naar huis met een exclusieve creatie van internationaal gerenommeerd kunstenaar ARNE QUINZE op porselein van PIETER STOCKMANS.Het restaurant dat de lekkerste groentegerechten voor kinderen serveert, krijgt eveneens een 'special award'. Frank Fol: "Groenland is een voorbeeldrestaurant voor heel Nederland met de juiste balans op het bord. Chef Tamara de Borst heeft de gave om in alle eenvoud groenten en fruit met smaak op elk bord te toveren. Tevens is Groenland een conceptueel sterk familierestaurant. Heel het gezin is er welkom, ook de kleinsten. Vergeten groenten uit lokale, duurzame en biologische komaf krijgen hun plaats in de keuken van Groenland. De regelmatige activiteiten voor kinderen geven aan dat het vanuit overtuiging is dat zij na 4 jaar voor het eerst winnaar zijn van de Award "Meest kindvriendelijke Groenterestaurant 2014" in de Benelux. Meer van zulke restaurants, a.u.b!"De 4 genomineerde restaurants zullen opgenomen worden in de nieuwe "De Groene Gault&Millau 2014" die uitkomt in mei 2014.

"Het Beste Benelux Groenterestaurant" is een onderdeel van de totale campagne "Denk Groenten! Denk Fruit!" waar ook "De Week van groenten en fruit" en "De Groene Gault&Millau" deel van uitmaken. De wedstrijd "Beste Groenterestaurant - Nederland" wordt ondersteund door het platform "Van Moeder Natuur" en de Nederlandse kroonjuwelen "Dutch Specials".

De bekendmaking gebeurde tijdens het Nationaal Voedingsdebat in Westland.

Op 11 november worden de Waals-Luxemburgse en Vlaamse winnaars bekendgemaakt tijdens de lancering van de nieuwe gids Gault&Millau 2014 - België.

Meer info op: www.denkgroenten-denkfruit.info

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.