Ecuador: bananenproducenten willen €5,11 per doos

Bananenproducenten zullen de komende dagen aan de onderhandelingstafel een prijsstijging per bananendoos (tot €5,11) voorstellen aan het ministerie van Landbouw. De huidige waarde van exporteerbaar fruit is €4,36. Het besluit kwam na een vergadering vorige week aan het Naranjal kanton (Guayas).

Telers werden het op basis van de productiekosten eens over deze prijs. Bananentelers verwachten dat de Raadgevende Raad het prijsvoorstel goedkeurt. "Het gaat niet alleen om de productiekosten, maar ook om de huidige werknemersregularisatie. Deze twee punten zijn de sleutel tot het verhogen van de fruitprijs", zei Manuel Medina, bananenproducent van El Guabo. Het voorstel werd goedgekeurd door de producenten van de provincies Esmeraldas, Cotopaxi, Los Rios, Guayas en El Oro.

Over de stijging tot €5,11, die in januari 2014 zal worden doorgevoerd, zeggen bananenproducenten: "We zijn ons bewust dat we competitief moeten zijn, maar we hebben het over een prijs die overeenstemt met onze kostenmatrix."

Source: diariopinion.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.