ABC Westland Agri & Food focust op ontzorgen

Op het ABC Westland terrein zijn op dit moment ruim 85 bedrijven gevestigd, die direct of indirect gerelateerd zijn aan de agri en food industrie. Onderling bestaat een grote mate van synergie. Zo zijn er import- en exportbedrijven, distributeurs, verpakkers, gespecialiseerde opslag- en koelbedrijven, dienstverleners en tuinbouwgerelateerde bedrijven op het terrein gevestigd, die op verschillende wijzen met elkaar samenwerken. Er is geen onderdeel van de agri & food keten dat niet aanwezig is op het agri en food terrein in het hartje van Westland tussen de grote steden in en vlakbij de havens van Rotterdam.


De 'ontzorgers' van ABC Westland (fotograaf: Leo van Ruyven)

Ontzorgen door kennis
Op het terrein van ABC Westland Agri & Food zijn vooral bedrijven gevestigd die zich richten op de handel, sortering, verwerking, behandeling, verpakking en logistiek van groenten en fruit. Dat vereist niet alleen een strenge discipline van de verwerkingsprocessen bij de organisaties zelf, maar ook het bedrijventerrein speelt daar zoveel mogelijk op in, zodat de ondernemers zich daarover geen zorgen hoeven te maken. ABC Westland is bekend met de noodzakelijke hygi├źnenormering (HACCP, BRC, IFS) en past die richtlijnen zo goed mogelijk toe. Dat heeft niet alleen betrekking op de revitalisering van de hallen, maar ook op het onderhoud van de hallen en het ABC Westland terrein.

Parkmanagement
Om ervoor te zorgen dat alle processen op het terrein niet of nauwelijks verstoord worden, is al bij de oprichting van ABC Westland een professioneel parkmanagement in het leven geroepen. Dit team beheert en onderhoudt alle wegen, watergangen, groenvoorziening, elektra-, gas- en waterleidingnet, riolering, glasvezelnet en het beveiligingssysteem. Daardoor is ABC Westland niet afhankelijk van derden voor het onderhoud van het terrein.

Eigen servicedienst
ABC Westland beschikt over een eigen serviceteam, dat 7 dagen per week, 24 uur beschikbaar is. Als een speciale dienst voor de gevestigde bedrijven, wordt dit technische team ingezet voor onderhoud en keuring van overheaddeuren, dockboards, koeling, verwarming en voor speciale schoonmaakwerkzaamheden. Alleen als het strikt noodzakelijk is, worden derden ingehuurd.

Extra voorzieningen
Vanaf het moment dat elektrische auto's hun intrede deden, zijn er op verschillende strategische plekken dubbele laadstations geplaatst. Het is de intentie van ABC Westland om het aantal te verhogen naarmate er behoefte is vanuit de ondernemers op het ABC Westland terrein.

Naast het verkopen van bouwkavels en de verhuur van hallen worden er ook parkeerplaatsen voor vrachtwagens verhuurd, is er een speciale restauratie voor vrachtwagenchauffeurs en is op het terrein zelfs een restaurant voor zakelijke gasten. ABC Westland zorgt voor de vrachtwagenchauffeurs die voor bedrijven op het terrein werkzaamheden verrichten, maar ook voor de zakelijke relaties van de ABC bedrijven

Beste bedrijventerrein 2012-2013
ABC Westland Agri & Food werd eind 2012 uitgeroepen tot het Beste Bedrijventerrein van Nederland. De verkiezing werd voor de vierde maal georganiseerd door vakblad Bedrijventerrein van uitgeverij Elba Media en een professionele, 15-koppige vakjury wees uit 65 inzendingen het bedrijventerrein uit Poeldijk aan als de overall winnaar. De focus op agri en food, het private initiatief en de hoge servicegraad van het terrein speelden daarbij een doorslaggevende rol.

Ontwikkelingen
ABC Westland is constant in ontwikkeling. Zo wordt er in 2014 Food Center Westland gerealiseerd, een volledig overdekt en geconditioneerd groothandelscentrum dat in de komende jaren in drie fases wordt uitgevoerd. Op dit moment is fase 1 al bijna volgeboekt en ligt het in de lijn der verwachting dat fase 2 ook al in 2014 gerealiseerd zal worden.

Voor meer informatie, kijk op www.abcwestland.nl.
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.