HAK verheerlijkt vanaf 6 november lekker Hollands eten met Woensdag HAKdag

Hollandse maaltijd veel populairder dan gedacht

"Wat eten we vandaag?" is de meest gestelde vraag in Nederlandse gezinnen. En wat blijkt? We zetten gedurende de week nog steeds overwegend een Hollandse maaltijd op tafel (aardappelen, groenten en vlees). Ondanks de opkomst van andere keukens kiest meer dan 60% van alle Nederlandse gezinnen 3 maal of vaker per week voor de traditionele Hollandse pot. Alleen meestal wel op basis van slechts een handvol vaste recepten. Reden voor HAK om als eerste de Hollandse keuken op een welverdiend voetstuk te plaatsen. De groentefabrikant wil Nederlanders zo laten ervaren dat er veel meer variatie mogelijk is dan dat we zelf dagelijks (be)denken. En dan ook nog eens met groenten van dichtbij. Vanaf 6 november is het daarom elke week Woensdag HAKdag, met wisselende nieuwe maaltijdideeën om lekker Hollands te eten.

Gezien de nog altijd grote populariteit van de Hollandse maaltijd heeft HAK alle reden om deze terug te plaatsen op een voetstuk. Zeker omdat de meeste Nederlanders tegenwoordig eerst bepalen welke groente ze willen eten en dan pas het vlees erbij kiezen. Het bedrijf gaat consumenten inspireren met recepten van producten die van dichtbij komen met een hedendaagse twist. Allen samengesteld door Steef Cuijpers, de vaste kok van HAK die ook in de TV commercial met Ronald Koeman te zien is. Vanaf 6 november is Woensdag HAKdag dan ook een feit.

"Met Woensdag HAKdag en de populariteit van Hollandse groenten is 'woensdag gehaktdag' verleden tijd", aldus Steef Cuijpers, de vaste kok van HAK. "Hoewel we nog steeds graag een gehaktballetje bij de groenten en aardappelen prikken, denkt de Nederlander tegenwoordig eerst heel bewust na welke groenten hij wanneer eet. Ook letten gezinnen steeds vaker op waar de groenten vandaan komen, het liefste van dichtbij. In die trend passen de streekproducten van HAK dus uitstekend."

Afwisseling en voordelig

Afwisseling in recepten is echter nog niet waar een doorsnee Nederlands gezin sterk in is. De helft van de gezinnen heeft een vast eetpatroon met minimaal 1 tot 3 vaste recepten per week. Gemiddeld geven ze dan 6 tot 7 euro uit voor de avondmaaltijd. HAK- kok Steef Cuijpers: "Consumenten zijn vandaag de dag kostenbewust en geïnteresseerd in een voordelige maar wel lekkere en verantwoorde maaltijd. En dat kan met vers verwerkte groenten, want dat zijn relatief bekeken de goedkoopste groenten."

Om Woensdag HAKdag kracht bij te zetten zal HAK op dinsdag en woensdag via TV, radio, de website www.woensdaghakdag.nl en in de supermarkt consumenten helpen om 's avonds een lekkere, smaakvolle en voordelige Hollandse maaltijd op tafel te zetten. "Met een variatie aan groenten van Hollandse bodem zoals rode kool, bruine bonen, witte bonen in tomatensaus, wortelen of doperwten is de vraag 'Wat eten we vandaag?' dan snel beantwoord."

Zaterdag blijft P-dag: pizza, patat en pannenkoeken

Van maandag tot donderdag eten we het vaakst 'aardappelen-groenten-vlees'. Maandag is daarbij nog immer de meest populaire dag. Vanaf vrijdag laten we de teugels vieren. Op zaterdag, de P-dag, eet een groot deel van de Nederlanders pizza, patat en pannenkoeken.

"Dat we juist van de woensdag HAKdag maken, komt door het feit dat halverwege de week het vers wat je in het weekend gekocht hebt vaak op is of niet langer kunt bewaren. Dat maakt het lastig om op woensdag te beslissen wat je eet. Maar je kunt als alternatief wel versverwerkte groenten zoals rode kool, bruine bonen en doperwten blijven eten als onderdeel van de Hollandse maaltijd. Lekker, vers van het Hollandse land en ook nog eens voordelig", zo besluit een bevlogen Steef Cuijpers.


Bron: HAK

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.