Eén van de eerste verpakkingsbedrijven die internationale gedragscode onderschrijft.

Paardekooper Van der Windt Group scherpt MVO-beleid aan met BSCI-lidmaatschap

Als één van de eerste verpakkingsbedrijven in Nederland heeft Paardekooper Van der Windt Group zich aangesloten bij BSCI ('Business Social Compliance Initiative'), een internationale gedragscode gericht op arbeids- en milieu-omstandigheden. Veel grote bedrijven zoals Ahold, Bijenkorf, Sligro en V&D conformeren zich al aan deze afspraken.

BSCI zet zich wereldwijd in voor de verbetering van de arbeids- en milieu-omstandigheden in de productieketen van haar leden. Bedrijven die aangesloten zijn implementeren de BSCI Code of Conduct in hun keten. De BSCI Code of Conduct is gebaseerd op diverse internationaal aanvaarde richtlijnen, zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties. De code stimuleert de leden om sociale en milieutechnische normen na te leven. Zo spreekt de gedragscode zich bijvoorbeeld uit tegen discriminatie en kinderarbeid op de werkvloer en wordt aan toeleveranciers gevraagd om minimaal de wettelijk vastgestelde lonen uit te betalen. Ook aspecten als gezondheid en veiligheid op de werkplek krijgen veel aandacht.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.