Toekomstperspectieven van de Nederlandse Fruitteelt op de Kennisdag 2013

De jaarlijkse Kennisdag voor de fruitteelt wordt vrijdag 22 november 2013 gehouden in het Hof van Wageningen. De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO), PPO, onderdeel van WageningenUR en het Productschap Tuinbouw organiseren deze dag. Deze Kennisdag richt zich op ondernemers en ketenpartners die op de hoogte willen blijven van thema's als: kwaliteit, teelt, gewasbescherming, inspelen op marktperspectieven, afzetkansen en ondernemerschap.
De Kennisdag voor de fruitteelt is daarmee een dag waarop professionele fruittelers en ketenpartijen hun inzichten kunnen verbreden.

Lezingen

Dit jaar ligt de nadruk op marktperspectieven van diverse appel- en perenrassen. Diverse sprekers geven hun kijk op de toekomst voor een achttal appel en perenrassen. Uit het onderzoek komen er presentaties over bestrijding vruchtrot, fruitbewaring met Ultragas en kwaliteitsverbetering door juiste fosfaatbemesting. Ook Duitsland kampt met resistentiedoorbraak van schurft. Wat kunnen we van hun ervaringen leren?
In het lezingenblok houtig kleinfruit staat het belang van goed ondernemerschap centraal met als voorbeeld een samenwerking van een aantal Kwanza telers. Verder is er aandacht voor (biologische) gewasbescherming want goede kwaliteit vergt een adequate bescherming tegen diverse ziekten en plagen zoals de Drosophila fruitvlieg.
Ook in het programma steenfruit vormt dit vliegje een serieuze bedreiging die aandacht krijgt.
Vruchtzetting Kordia en de eerste ervaringen van STAS met hydrocooling passeren de revue. De Britse abrikozenteelt en marketing voor de nichemarkt doet het goed. Is het een mogelijk bijgewas voor de Nederlandse steenfruitteler? Kom luisteren naar de lezingen en stel gerust u vragen aan de sprekers.

Infomarkt

Diverse onderzoekers van Wageningen UR (PPO, PRI en Food & Biobased Research) presenteren in stands hun onderzoeksresultaten. Op de informatiemarkt staan tientallen toeleveranciers en dienstverlenende bedrijven klaar om u te informeren over hun producten en diensten. Perspectiefvolle rassen zullen hier zeker te bekijken en te proeven zijn. Gedurende de Kennisdag is er ruim gelegenheid om met collega's en professionals ervaringen uit te wisselen.

Locatie en aanvang

De Kennisdag wordt gehouden in hotel- en congrescentrum het Hof van Wageningen, Lawickse Allee 9 in Wageningen. Vanaf 8.45 uur is de ontvangstbalie geopend en om 9.25 uur beginnen de lezingenprogramma's.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich tot en met zondag 17 november vooraf online aanmelden via de website van de NFO (www.nfofruit.nl). Bij vooraf aanmelden geldt het gereduceerde tarief van 25 euro per persoon (normaal tarief is 30 euro), dit bedrag is inclusief lunch, koffie en thee.
Informatie bij de NFO: 079 - 3681300

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.