Prijsverschil per kilo soms bijna 70%

Spaanse groente legt het af tegen vers uit Nederland

De Spaanse groente mag dan van hoge kwaliteit zijn, de prijzen zijn er nog niet naar. Tekenend voor deze situatie was week 43 (21 t/m 27 oktober). In Londen werd voor een kilo Spaanse paprika's 1,08 euro per kilo gevraagd, terwijl de Nederlandse varianten 1,83 euro de kilo opleverden. Dat is bijna zeventig procent meer. Ook op de Parijse markt van Rungis lagen de prijzen voor Hollandse paprika's hoger: 1,13 euro tegenover 1,30 euro per kilo. De prijsverschillen tonen aan dat er werk aan de winkel nodig is op het gebied van onder andere promotie, presentatie en marktmanagement. 

Ook andere Spaanse groenten leggen het af tegen de Nederlandse. Aubergines gingen in Parijs voor negentig cent over de toonbank, terwijl de 'onzen' 1,45 euro per kilo opleveren. In Londen lagen de tarieven met 1,06 euro de kilo gelijk. Kijken we naar de tomaten, dan komen de kiloprijzen overeen: 0.87 euro per kilo. Peertomaten uit Spanje zijn daarentegen wel duurder dan de Nederlandse: 0,97 euro tegenover 1,17 euro per kilo. Hollandse cherrytomaten hebben dan wel weer een aanzienlijk hogere prijs: 4,06 euro per kilo versus 2,25 euro per kilo.

Bron: hortoinfo.es

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.