Venezuela ondersteunt stedelijke landbouwCaracas - In Venezuela zijn 320 technici voor stedelijke landbouw aan het werk gegaan, die met ondersteuning van de Food and Agriculture Organization (FAO) van de Verenigde Naties zijn opgeleid. In een gesprek met de nationale tv-zender VTV verklaarde de Venezolaanse president Nicolás Maduro dat de vakmensen in Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika zijn opgeleid en eraan bij zullen dragen Venezuela's binnenlandse voedingsmiddelproductie te verbeteren. Hij kondigde aan dat het aantal projecten op het gebied van stedelijke landbouw in het land, de zogenaamde 'organopónicos', zal verdubbelen. Het gaat hierbij om een systeem van organische, stedelijke tuinen die meestal coöperatief beheerd worden en waarin overwegend groenten geteeld worden.
 

In oktober 2014 wil Maduro 'organopónico nr 80.000' geopend hebben. Tot aan het einde van dit jaar zullen er iets meer dan 39.000 nieuwe stadstuinen in het land in gebruik worden genomen. Momenteel zijn er volgens informatie van de regering rond de 24.000.
 
 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.