Duitsland: afzet druiven profiteert van weersomstandigheden

Terwijl vooral citrus als vroege clementines en satsuma's leiden onder de nog warme zonnestralen, profiteert de afzet van trosdruiven duidelijk van de nazomerse temperaturen in Duitsland, zo meldt het Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI) op haar website.
 
Griekenland is nog steeds de hoofdaanbieder van witte pitloze druiven uit het Middellandse Zeegebied. Het aanbod neemt nu echter sterk af, waardoor er binnenkort alleen nog maar speciale producten tegen een duidelijk hogere prijs dan de standaard ter beschikking zullen staan. De levensmiddelenhandel zal voor de handel met voorverpakte artikelen - meestal in bakjes van 500 gram - dan overgaan naar Braziliaanse.
 
Andere pitloze rassen zoals Crimson Seedless staan waarschijnlijk nog tot eind oktober uit Europese teelt ter beschikking. Voor het pitbevattende ras Italia zal het seizoen onder de huidige omstandigheden nog lang niet voorbij zijn.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.