Spanje: goede vooruitzichten voor kastanje oogst in Málaga

Nadat de kastanje oogst in Serranía de Ronda (Andalusië) het afgelopen jaar desastreus uit was gevallen als gevolg van de droogte, leidden de voldoende regenval in de winter en het voorjaar en de gematigde temperaturen in de zomer dit jaar tot een rijkelijke kastanje oogst, zo meldt het Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI) op haar website.
 
Volgens Asaja Málaga is de oogst van het vroege ras Portuguesa op 23 september, en daarmee 10 dagen later dan gebruikelijk, van start gegaan. Regenval zorgde weliswaar voor uitstel van het oogstbegin, maar vergemakkelijkte de oogstwerkzaamheden aangezien de vrucht zich hierdoor makkelijker opende. De vroege rassen zoals Portuguesa of Bravia Temprana domineren echter niet de teelt in Serranía de Ronda. Het hoofdras met een aandeel van 95% aan het teeltgebied is namelijk Pilonga.
 
Dit jaar kan de totale oogsthoeveelheid uitkomen op 75 tot 85% van een volledige oogst van 5.000 ton kastanjes. Zo'n 40% van de verwachte oogsthoeveelheid uit de Genal Vallei wordt jaarlijks geëxporteerd. Tot de hoofdafnemers tellen Duitsland, België, Nederland en Frankrijk. Maar ook Italië neemt regelmatig kastanjes af wanneer in eigen land de oogst klein uitvalt.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.