Spanje: daling mango’s 80%

Het Spaanse seizoen voor Tommy Atkins en Osteen mango's is net voltooid en de Keith-oogst is begonnen. Het seizoen werd gekenmerkt door een drastische daling van de productie. De daling ligt tussen de 70 en 80% en is te wijten aan de klimatologische omstandigheden die zich hebben voorgedaan tijdens de bloei. "Zo'n grote daling hadden we niet verwacht," zegt Carlos Portoles, manager van Tropical Millenium.

"De daling, plus het grote aantal exploitanten geconcentreerd in dit gebied, heeft ertoe geleid dat de prijzen buitensporig hoog zijn," zegt hij. "Bovendien is de Spaanse mango de meest gevraagde in Europa vanwege de kwaliteit." Toch denkt Carlos dat de productie volgend jaar weer op peil zal zijn. "Het areaal voor de mango is flink toegenomen. Daarnaast hebben we een paar goede teeltprogramma's opgezet voor het nieuwe seizoen."Avocado's

Tropical Millenium importeert ook Hass-avocado's uit Peru en Zuid-Afrika en de verkoop begint de tweede week van november. Tropical Millenium, opgericht in 2002 en gelegen aan de Costa del Sol, is gewijd aan de productie en de afzet van mango's en avocado's onder de labels SELECTA en MILLENIUM.


Meer informatie:
Tropical Millenium:
Carlos Portolés (Gerente)
T: +34 952 507 240
M: +34 689 023 042
info@tropicalmillenium.com
carlosportoles@tropicalmillenium.com
www.tropicalmillenium.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.