"Malou Even: "Start paprikaseizoen eerder met grotere volumes"

Arava Holland verhuist naar Bleiswijk

Tholen - Sinds vorige week is Arava Holland niet meer gevestigd in Poeldijk, maar in Bleiswijk. Malou Even (V.P. Business Development & Global Sales) geeft aan dat zij, bij de firma Van Duijn in Bleiswijk, al een aantal weken gebruik maakt van de cooling stores voor verscheidene producten (op het moment citrus en granaatappel).

"We hebben door omstandigheden besloten om een andere voorziening te zoeken voor onze producten en het loopt daar tot nu toe perfect. Tevens is het de bedoeling om er een kleine 'stock' van paprika te houden om onze klanten zo goed mogelijk en continue te kunnen bedienen. Naast het groente en fruit worden sinds ongeveer een week ook de kruiden en exotics bij Van Duijn in Bleiswijk opgeslagen en geherdistribueerd."


Malou Even (rechts) en Itzhak Vizenberg


Start paprikaseizoen

"Ondertussen is het nieuwe Israëlische paprikaseizoen weer van start gegaan. Hier zijn we al zeer over te spreken. Net zoals andere jaren sturen wij in het begin van het seizoen meer volume naar Rusland, maar tevens gaan er ook al wat kleinere volumes naar West-Europa. Het duurt echter nog even voordat daar de grotere aantallen arriveren."

Eerder dan vorig jaar
Volgens Malou is de oogst op dit moment al groter dan vorig jaar. "Er komt momenteel al meer van de plant door het goede weer in Israël. We zijn ook eerder begonnen dan vorig jaar. Opvallend is dat er nu ook al meer grotere maten paprika's zijn. Vorig jaar waren er met name kleinere maten in het begin van het seizoen beschikbaar. Hopelijk zal dit seizoen wat gelijkmatiger verlopen. Ons totale volume paprika's zal weer zo rond de 30,000 ton betreffen, maar met name door andere producten zoals citrus, granaatappel, sharon fruit,aardappel en peen is Arava de laatste jaren enorm gegroeid met in totaal meer dan 100.000 ton groenten en fruit."

Het nieuwe adres van Arava Holland B.V. is:
Locatie Bleiswijk
Klappolder 170
2665 MP Bleiswijk
The Netherlands
Tel: +31 (0) 6 4172 8074

Voor meer informatie:
Malou Even
Tel: +972 397-28104
Mobiel: +972-52-3575533

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.