Mexico, Nederland en Spanje grootste tomatenexporteurs

Mexico, Nederland en Spanje zijn de grootste tomatenexporteurs. De landen blijven daarmee voor op Turkije en Marokko. Mexico is de grootste exporteur met een totaal van 1.493 miljoen kilo. Nederland staat op de tweede plaats met 1.040 miljoen kilo, terwijl Spanje op drie staat met 964.000.000 kilo tomaten. De volgende twee plekken worden ingenomen door Turkije met 577 miljoen en Marokko met 392 miljoen kilo. 

Waarde

Wat de waarde van deze export betreft zijn er geen veranderingen in de vier topposities. De nummer 1 positie is voor Mexico met 1.517 miljoen euro, gevolgd door Nederland met 1.143 miljoen en Spanje met 857. Turkije volgt met 313 miljoen euro.

Veranderingen beginnen met de vijfde positie, namelijk Marokko met 274 miljoen euro, gevolgd door Frankrijk (265), Canada (259), Verenigde Staten (257), Italië (177) en Jordanië, met 163 miljoen euro. Frankrijk kreeg de beste prijs voor haar tomaten, namelijk € 1,24 per kilo. 

Bron: hortoinfo.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.