Morellensap kan slaapduur- en kwaliteit verbeteren

Nu bijna een derde van de Amerikanen onder slaapstoornissen lijdt en de verkoop van slaapmiddelen blijft stijgen, gelooft Dr. Carol Ash, directeur van Sleep Medicine for Meridian Health in New Jersey, dat de herfsttijd een wake-up call voor Amerika moet betekenen. Men zou beter moeten nadenken over slaap en over natuurlijke manieren om een goede nachtrust te krijgen.

"Een goede nachtrust is nog nooit zo belangrijk geweest. Onvoldoende slaap wordt gezien als een risicofactor voor obesitas, hartziekten en andere chronische ziekten", aldus Ash. "In plaats van oplossingen in het farmaceutische gangpad te kopen, zou men moeten bekijken wat men eet en drinkt. Simpele stappen, zoals het toevoegen van morellen aan je dagelijkse voedingspatroon, kunnen je helpen een betere en efficiëntere slaper te worden."

Onderzoek heeft uitgewezen dat morellensap kan helpen de kwaliteit en duur van je slaap plus de algemene slaapefficiëntie te verbeteren en de ernst van de slapeloosheid te verminderen. Uit een onderzoek bleek dat volwassenen die dagelijks twee glazen sap drinken, gemiddeld 40 minuten langer sliepen en een slaapefficiëntie van +6% hadden. De onderzoekers schrijven de slaapvoordelen toe aan het gehalte melatonine en fytonutriënten. Eén portie concentraat dat werd gebruikt in het onderzoek, stond gelijk aan ongeveer 90–100 kersen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.