Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Italië: "toenemend verschil tussen grote en kleine peren"

Belgische en Nederlandse exporteurs meldden dat de Europese vraag naar grotere Conferenceperen steeds toeneemt. Marco Salvi, eigenaar van de Italiaanse Salvi Groep en voorzitter van Fruitimprese, zei dat "het België en Nederland altijd gelukt is kleine maten peren te verkopen, zelfs kleiner dan 55, aan Noord-Europa. Dit komt ook doordat Zweden, Noorwegen en Finland die peren verkiezen boven de onze, ondanks het feit dat de Brix-waarden lager zijn."

"In het Verenigd Koninkrijk zijn naast Conference en William ook Rochaperen uit Portugal erg populair, vooral de kleine maten. België eindigde laat met de Conference oogst en zet hierdoor druk op de markt. En wij zijn dan ook nog beperkt verkrijgbaar in in Noord-Europa wegens de prijzen."

Salvi bevestigt ook het toenemende verschil tussen grote (65+) en kleine (65-) Conference of William. Hetzelfde gebeurt voor Abate, zij het bij grotere peren (70+ en 70-). "De Europese retail is zeker geëvolueerd in de laatste paar jaar, vooral wat betreft Abateperen. In Zuid-Frankrijk en Scandinavië verkiezen ze peren tussen 65-70, Italië en Duitsland geven de voorkeur aan 70-75 en 75-80. Rusland gaat voor maten groter dan 80. Elke variëteit heeft natuurlijk zijn eigen prijs. Alleen Noord-Afrikaanse landen vragen om peren van 55 tot 65, vooral vanwege de prijzen."



"Wij garanderen hoge kwaliteit en geven een deel van de productie op door 20-30 ton per hectare te produceren in plaats van 40-50 ton zoals in België en Nederland. Als België hetzelfde zou doen, zouden we minder producten op de markt hebben, maar wel van een betere kwaliteit. Dit jaar komt er veel middelgroot fruit vanuit heel Europa. Dus de landen met een grotere koopkracht willen de beste producten."
Publicatiedatum: