Japan steeds belangrijkere markt

Mexicaanse avocadoproductie 25% lager

Voor Mexico wordt het lastig om de exportvolumes van avocado's van vorig jaar (500.000 ton) te benaderen. De oogst is aanzienlijk lager en daarom zal de export dit jaar naar verwachting stranden bij de 400.000 ton (-25%). "Als we 350.000 ton kunnen verschepen naar de VS en in totaal uitkomen op 400.000 ton, doen we het goed", bevestigt voorzitter Benjamin Grayeb van de Nationale Landbouw Raad.

Grayeb vertelt dat Mexico vorig jaar meer dan een half miljoen ton avocado's exporteerde naar de VS, 40.000 ton naar Japan, 30.000 ton naar Canada en 30.000 ton naar de EU. De VS is met een productie van 22.000 ton zelf de tweede avocadoproducent ter wereld.

In Japan is 90% van de beschikbare avocado's van Mexicaanse komaf en het gros wordt in de steden Tokio en Osaka geconsumeerd. Telers hopen dit jaar hun afzet naar Japan met 10% uit te breiden. De mindere aanvoer resulteert wel in een hoger prijsniveau na een laag prijsniveau vorig jaar. De gemiddelde exportprijzen liggen rond de 20 pesos per kilo (1,55 dollar) en de telers hopen dit niveau vast te houden.


Source: imagenagropecuaria.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.