Steenfruitexportprognoses Zuid-Afrika:

Mogelijk recordexportvolume perziken en nectarines

Hortgrow heeft de oogstramingen voor het Zuid-Afrikaanse steenfruitseizoen gepubliceerd. De organisatie verwacht een potentieel exportrecord voor perziken en nectarines. De timing zal naar verwachting vergelijkbaar zijn met vorig jaar, al kan een lang koud voorjaar nog voor een vertraging zorgen in de vroege gebieden. Vorig seizoen waren er exportrecords voor perziken en pruimen en gemiddelde exportcijfers voor nectarines en abrikozen. De teeltomstandigheden in Zuid-Afrika zijn tot op heden gunstig geweest voor de steenfruitproductie.De abrikozenexport wordt geschat op 1,09 miljoen dozen (4,75 kg), een daling van 2% ten opzichte van vorig seizoen. Dit komt met name omdat het volume Imperial/Palsteyn en Honeycot lager is door de hagel die er vroeg in het seizoen viel. De piek in de abrikozenexport zal net als vorig seizoen rond week 49 zijn.

De export van perziken zal naar verwachting met 11% stijgen tot zo'n 1,5 miljoen kartons (2,5 kg). Met name het volume Amer Crest, Jim Dandy, Brittaney Lane en Summer Zee zal naar verwachting toenemen.

Voor nectarines wordt de grootste volumestijging verwacht (14%). De organisatie schat een exportvolume van 3,7 miljoen dozen. In de weken 48 en 9 worden twee pieken verwacht. Alpine en August Red dragen het meest bij aan deze groei.

De pruimenexport wordt geschat op 11,4 miljoen dozen en dat is in lijn met afgelopen seizoen. De varieteiten Laetitia , Songold en Angeleno / Suplumsix zullen allemaal iets lagere exportvolumes geven. De piek zal in week 5/6 zijn.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.