Mexico en EU versterken agrarische handelsovereenkomst

Er is een nieuwe handels- en samenwerkingsfase met Mexico van start gegaan om het overeengekomen beleid te ontwikkelen, aldus de Franse minister van Buitenlandse Handel, Nicole Bricq. "Voeding en buitenlandse handel zijn namelijk prioriteiten voor de Franse overheid."

De Mexicaanse secretaris van Landbouw, Enrique Martinez y Martinez, en Nicole Bricq, zijn het eens geworden over het belang van het versterken van de handelsrelaties en de uitwisseling van agrarisch onderzoek en technologische innovatie tussen de twee landen. Tijdens een werkoverleg benadrukte de Mexicaanse secretaris dat de overheid in het geval van Frankrijk, een van de vijf landen die de meeste voedingsproducten ter wereld importeren, een strategisch plan doorvoert om de bilaterale handel te stimuleren, de exportquota uit te breiden en de samenwerking in onderzoek en ontwikkeling in de wijnsector, veegenetica, biotechnologie en satellietinformatiesystemen in de voedingssector te stimuleren.

Daarom benadrukte Martinez y Martinez de mogelijkheid voor Mexico om deze markt als exporteur van kwaliteitsproducten te consolideren. Bovendien, zei hij, "zullen we een werkagenda opstellen om het actualiseren van gezondheidskwesties te bevorderen. Zo kunnen we door middel van transparantie van de methodologieën en verificatie van de officiële controlesystemen, gelijkwaardige regionaliseringssystemen voor dierengezondheid creëren."

Source: Sagarpa.gob.mx


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.