Laurent La Morella, Lorre NV:

"Prijsstijging bij diverse noten en gedroogd fruit"

Tholen - Het warme weer in september en oktober heeft invloed gehad op het consumptie- en koopgedrag van de mensen. "Ten opzichte van vorig jaar is de vraag naar dadels, vijgen, noten en gedroogd fruit minder snel beginnen te groeien", vertelt Laurent La Morella van Lorre (Bingonuts). "Het kwam allemaal traag op gang door de warme dagen. Sinds deze week is er echter sprake van een inhaalbeweging, mede door de 'lagere' temperaturen en ook wel door de mooie oogsten van vijgen en dadels. Ook het stilvallen van het zomerfruit heeft hier zeker invloed op."Prijsstijging
"De hazelnoten in dop zijn al van start gegaan en de walnoten zullen weldra volgen", geeft de ondernemer aan. "Qua prijzen zitten we op dezelfde lijn als vorig jaar wat betreft het gedroogd fruit. Over het algemeen is er een prijsstijging te zien bij de noten. Vooral de prijzen van pistaches, amandelen, hazelnoten, paranoten en pecanoten gaan omhoog. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor alle mixen die we maken waarin deze producten gebruikt worden. Ook de sultana rozijnen ontsnappen niet aan een verhoging wegens schaarste."


Daling bij Chileense walnoten, cashewnoten en pinda's
Momenteel biedt Lorre NV ook diverse gedroogde producten uit Thailand zoals ananas, papaya en mango. "Ook bij deze gedroogde fruitsoorten is een prijsstijging zichtbaar. Dit heeft te maken met een verhoging van de invoerrechten. Er zijn ook producten die dalen in prijs, dat zijn bijvoorbeeld de Chileense walnoten, cashewnoten en de pinda's. De verwachting naar de komende weken toe ziet er rooskleurig met de komst van de deglet nour dadels uit Tunesië. Daarmee is het gamma weer volledig en kan iedereen genieten van deze prachtige producten", besluit Laurent.

Voor meer informatie:
Laurent La Morella
Lorre NV
ECFG Brussel
Werkhuizenkaai 112
Magazijn 43
T +32 (0)479/977 328
info@bingonuts.be
www.bingonuts.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.